PatentAgent octrooien & merken Wat doet PatentAgent? Begrippen en Afkortingen Veel gestelde vragen Wetteksten Links Nieuwsbrieven Sitemap line

octrooien modellen merken handelsnamen auteursrecht licenties
  onderzoek aanvragen depots registraties advies voorlichting

line

Nieuwsarchief

Een Apple'tje te schillen?

Nokia kondigt aan een rechtzaak tegen Apple te willen beginnen omdat deze inbreuk zou maken op een tiental octrooien van Nokia op het gebied van de draadloze verbindingen en beveiliging. De technologie van Nokia zou ondermeer in de populaire iPhone toegepast worden (bron: AD 24/10/09).

nokia_apple

Averij voor The Pirate Bay?

De uiterst populaire website van The Pirate Bay lijkt in Nederland averij op te lopen. In een kort geding, aangespannen door Stichting Brein en waarbij The Pirate Bay overigens verstek liet gaan, heeft de rechter gevonnist de site ontoegankelijk te maken voor internetgebruikers uit Nederland (bron: AD 31/7/09).

pirate bay logo

Muiterij op de bounty!

Snoepgigant Mars leed uiteindelijk toch schipbreuk door de nietigheidsactie van een Duitse concurrent die uitgevochten werd tot bij het Europese Hof van Justitie, het hoogste Europese Rechtsorgaan. Die bepaalde uiteindelijk dat het geregistreerde EU vormmerk van Mars, zoals geƫist, toch nietig was (bron: AD 9/7/09).

MARS bounty

TomTom maakt TamTam

TomTom bewaakt haar merknaam goed en doet haar best om te voorkomen dat het merk een soortnaam voor navigatiesystemen wordt. Verwording tot soortnaam, zoals bijvoorbeeld bij Spa en Walkman (Sony) al is gebeurd, kan vervelend uitpakken omdat daarmee de exclusieve merkrechten verloren kunnen gaan (bron: AD 3/12/08).




>> Jonger nieuws  >> Ouder nieuws