PatentAgent octrooien & merken Wat doet PatentAgent? Begrippen en Afkortingen Veel gestelde vragen Wetteksten Links Nieuwsbrieven Sitemap line

octrooien modellen merken handelsnamen auteursrecht licenties
  onderzoek aanvragen depots registraties advies voorlichting

line

Nieuwsarchief

Venijntje?

Met een juridische judo-greep heeft Nijntje de Japanse Kathy gevloerd. In een conflict tussen Mercis (die de rechten van Dick Bruna beheert) en het Japanse Sanrio heeft de rechter in het voordeel van Dick Bruna geoordeeld. Kathy lijkt teveel op Nijntje en Sanrio moet dan ook stoppen met de verkoop van Kathy producten in de Benelux (bron: Telegraaf 3/11/10).

Nijntje Kathy

easyMoney?

Het conflict tussen oprichter en miljardair Stellios en easyJet over het gebruik van de merknaam, die synoniem staat voor 'low cost', is bijgelegd. Sir Stellios vond dat er teveel inkomsten uit het gebruik anders dan voor de verkoop van vliegtickets werd gegenereerd. Het bedrijf van Stellios, easyGroup, heeft de rechten op een hele reeks 'easy'-merken (bron: AD 12/10/10).

EasyBus EasyCard EasyJet

Lego geblokt?

Nadat de octrooibescherming was verlopen heeft Lego tot aan de hoogste instantie getracht de alom bekende blokjes als een EU-merk (Gemeenschapsmerk) in te schrijven om zo de concurrentie te blokkeren. Uitspraak van het Europese Hof is echter dat de blokjesvorm enkel een technische functie heeft en dus geen merk kan zijn (bron: AD/Metro/Spits 15/9/10).

Lego blokjes

Apple'tje-Eitje?

Het nieuwe eierdopje van de Duitse designfabrikant Koziol in de vorm van een iPod moet de oorspronkelijk gekozen benaming 'Eipott' veranderen. In een door Apple aangespannen procedure leek volgens rechter de naam 'Eipott' inderdaad teveel op iPod. Het nieuwe eierdopje heet nu simpel 'Pott' (bron: AD 24/8/10).

eipott model



>> Jonger nieuws  >> Ouder nieuws