PatentAgent octrooien & merken Wat doet PatentAgent? Begrippen en Afkortingen Veel gestelde vragen Wetteksten Links Nieuwsbrieven Sitemap line

octrooien modellen merken handelsnamen auteursrecht licenties
  onderzoek aanvragen depots registraties advies voorlichting

line

Nieuwsarchief

Bittere pil!

De Mediq keten van Apotheken moet voor de verandering nu eens zelf een bittere pil slikken. De Rechter veroordeelde Mediq, volgens de boetebepaling in de overeenkomst met het ontwerpburo van haar beeldmerk (logo) en huisstijl, tot het betalen van 1,8 mln Euro. Dit is zelfs voor Mediq een duur medicijn (Telegraaf 23/6/11).


Poppenstrijd

In de strijd tussen de speelgoedfabrikant Mattel en haar concurrent MGA en heeft een Amerikaanse rechter geoordeeld dat de Bratz poppen van MGA niet te veel op de Barbie poppen van Mattel lijken en er dus ook geen sprake kan zijn van inbreuk op de rechten van Mattel (AD 23/4/11).

bratz en barbie modellen

Nog een Apple'tje te schillen?

Nokia begint nog een rechtszaak tegen Apple wegens schending van haar octrooien. Hiermee is het totaal aantal rechtszaken tussen de telecomgiganten inmiddels al opgelopen tot bijna 50! Rechtszaken zijn nogal duur en meestal ook nog eens langdurig,  indien mogelijk is het daarom beter om door onderhandelingen tot een voor alle partijen aanvaarbare overeenkomst te komen. Maar blijkbaar zijn hier de financiële belangen zo groot dat men het liever uitvecht bij de rechter (bron: AD 30/03/11).

nokia_apple

'Verkeerde koffie' of 'koffie verkeerd'?

Sinds kort brengt Douwe Egberts (van Sara Lee) ook alternatieve koffiecups voor de populaire Espresso machines van Nespresso (van Nestlé) op de Nederlandse markt. Tot nu toe wist Nespresso met een beroep op auteursrechten en octrooien concurrenten van de markt te weren en lopen er nog steeds rechtszaken in verschillende landen. Afwachten is nu hoe de koffie van DE bij Nespresso valt. (bron: AD 9/12/10).

Nespresso Machine Nespresso Machine



>> Jonger nieuws  >> Ouder nieuws