PatentAgent octrooien & merken Wat doet PatentAgent? Begrippen en Afkortingen Veel gestelde vragen Wetteksten Links Nieuwsbrieven Sitemap line

octrooien modellen merken handelsnamen auteursrecht licenties
  onderzoek aanvragen depots registraties advies voorlichting

line

Nieuwsarchief

Legale nep?

Als vakantieganger ontkomt je niet aan de opdringerige verkopers van namaakartikelen en velen kopen een hebbedingetje zoals een namaakhorloge  of een nep t-shirt. Het mag eigenlijk niet, maar wordt op bescheiden schaal gedoogd. De douane heeft zelfs een app ontwikkeld om te bepalen wat nog net OK is om een eventuele inbeslagname en boete te voorkomen (AD 20/7/12).

logo namaak    logo douane app

Nieuwe Olympische sport?

Het ICO en het NOC*NSF schijnen er nu zelf een sport van te maken om inbreuk op hun merkrechten te bestrijden. Bij velen is het niet bekend dat de naam alsook de bekende  Olympische ringen beschermd zijn en niet zonder toestemming gebruikt mogen worden (AD 14/7/12).


Spookfacturen!

Een factuur ontvangen voor het registreren van uw merk, model of octrooi in een buitenlands "officieel" register en u vertrouwt het niet? Neem dan contact op met uw adviseur, vermoedelijk gaat het dan om een spookfactuur (zie ook de Nieuwsbrief Juni 2012).

nepnota logo nepfactuur logo spooknota logo spookfactuur logo

Beatle battle?

Hoewel zij inmiddels misschien ook al behoren tot de doelgroep hebben de ex-beatles Sir Paul McCartney en Ringo Star via hun bedrijf Apple Corps Ltd. tot bij de Europese rechter, met succes, bezwaar gemaakt tegen het Europese merkendepot Beatle van You-Q BV voor hun elektrische rolstoelen (AD 30/3/12).

crash test logo beatle model>> Jonger nieuws  >> Ouder nieuws