PatentAgent octrooien & merken Wat doet PatentAgent? Begrippen en Afkortingen Veel gestelde vragen Wetteksten Links Nieuwsbrieven Sitemap line

octrooien modellen merken handelsnamen auteursrecht licenties
  onderzoek aanvragen depots registraties advies voorlichting

line

Nieuwsarchief

Striping gestript

Ondanks verweer dat het bedrijf nog nooit verward is met de politie moet bewakingsfirma Globe Security toch op last van de rechter de 'striping' op haar bedrijfswagens aanpassen. Uit het vonnis valt af te leiden dan de overheid nog meer dan 100 van soortgelijke rechtszaken heeft lopen (AD 15/3/12).

logo security logo politie

KvK wint rechtszaak

De KvK heeft een langslepende rechtszaak gewonnen tegen de acquisitiefraudeur 'Kantoor voor Klanten' dat enkele honderdduizenden spookfacturen verstuurde die veel leken op de factuur die ondernemers normaliter krijgen van de KvK. Regelmatig krijgen ook houders van een octrooi, merk of model een spookfactuur die in feite niets anders is dan een verkapte aanbieding in de vorm van een factuur. Goed lezen en bij twijfel toch even uw adviseur vragen is het advies (AD 18/8/11).

Originele KvK logo  vs  nep KvK logo

Cup-Fight?

Nespresso (van Nescafé) heeft aangekondigd juridisch stappen te ondernemen tegen Douwe Egberts (van Sara Lee). Recent heeft DE weer enkele nieuwe smaken op de markt gebracht in de transparante koffiecups die precies in de Nespresso machines van de concurrent passen. Deze namaakcups geven Nespresso blijkbaar een vieze smaak in de mond (AD 14/7/11).

nespresso model cups DE capsule model

C&A uitgekleed

De modeketen C&A moet een deel van de herenkleding uit de schappen halen na een uitspraak van de rechter in een geding met concurrent modeketen G-star. Volgens G-star leken de kledingstukken van C&A met (door) de opdruk DSTR te veel op de eigen collectie van G-star en de rechtbank vond dit schijnbaar ook (AD 9/7/11).


Spookfacturen!

Een factuur ontvangen voor het laten registreren van uw merk of model in een buitenlands "officieel register"? Neem dan contact op met uw adviseur, zeer waarschijnlijk gaat het om een nep- of spookfactuur (zie ook verder de Nieuwsbrief Juni).

nepnota logo nepfactuur logo spooknota logo spookfactuur logo



>> Jonger nieuws  >> Ouder nieuws