octrooien modellen merken handelsnamen auteursrecht licenties
   onderzoek aanvragen depots registraties advies voorlichting

Merken en Modellen

Een merk is een onderscheidingsteken in de ruimste zin van het woord voor uw producten, hierbij kunnen producten niet alleen goederen maar ook verleende diensten zijn.
Een onderscheidingsteken of merkteken kan niet alleen een naam (woordmerk), een logo (beeldmerk) of een combinatie van naam en logo (woordbeeldmerk) zijn, maar bijvoorbeeld ook een kleur of (de vorm) van een verpakking. Bij deze laatste spreek men dan van een kleurmerk respectievelijk vormmerk.

Wanneer u van plan bent om een merk te gaan gebruiken, of u gebruikt deze al, is het verstandig om een merkenbescherming aan te vragen.

Een gratis controle of uw ‘merk’ nog beschikbaar is? Stuur een mailtje naar: PatentAgent.

Een model is ook een vorm van een intellectueel eigendomsrecht en geeft het alleenrecht of monopolie op het uiterlijk van een gebruiksvoorwerp (product). Om te voorkomen dat een door u ontwikkeld productdesign of specifieke vormgeving wordt gekopieerd is het advies om een modelbescherming aan te vragen.

Indien u meer wilt weten over de bescherming van uw merk of model kunt u contact opnemen met één van de PatentAgent vestigingen in uw regio.